חופש או נופש?

בילדותי, הנסיעה לחופשה הייתה עסק לא פשוט. ברכב כמובן לא היה מזגן, והמריבות היו מי ישב על מי, כיוון שלא היה מספיק מקום לכולם.

השנים חלפו והתנאים השתפרו – האוטו ממוזג, הצימר המפנק החליף את הלינה לאור הירח, אבל המריבות נשארו…

הנופש הוא זמן מורכב, הילדים נמצאים זמן רב ביחד מחוץ לשיגרה- אתגר לא פשוט, בפרט בימי החמסין.

ככל שהמשפחה גדלה גם המציאות הופכת מורכבת יותר. לכל אחד רצון וצורך משלו. לעתים אנו יודעים להתמודד עם הילד כאשר הוא מתנהג לא כראוי בבית, אך כאשר הוא עושה זאת לעיני המשפחה, הרגשות שלנו כלפי התנהגותו מתעצמים ואנו כועסים עליו בעוצמה רבה יותר. כמובן שכל מתח בתוך המשפחה גורם גם להרגשה לא נעימה לאחר מכן.

כיצד יש להתמודד עם המתיחות בזמן הנופש?

ראשית כל עלינו להיות מוכנים לכך שזה בסדר שיהיו מעט מריבות או ויכוחים בזמן החופשה. ברגע שלא נהיה מופתעים מכך- זה יקל עלינו. לא פעם אנו משקיעים הרבה זמן, מחשבה וכסף בחופשה, וברגע שיש מריבה אנו חשים כביכול זלזול בהשקעה שלנו.

צריך לזכור – ילדים רבים בגלל שהם ילדים, לא בגלל שאינם מעריכים.

הנופש הוא הזדמנות להכיר את הילדים גם בזמנים מורכבים יותר. נופש הוא אתגר! גם בשבילנו וגם בשביל הילדים. לכן, אם הילדים השתוללו קצת, תסלחו להם. ואם כעסתם עליהם (אפילו אם זה לעיני המשפחה) תסלחו לעצמכם.

הנופש הוא לא זמן אידיאלי 'לחנך'. הוא זמן טוב להרגיש בנוח עם המצב הקיים, עם הילד כמו שהוא.

אם הילד מתעורר מאוחר ביום-יום או הילדה לא מתנהגת ומתלבשת כראוי, החופשה היא לא זמן מתאים לריב על כך. גם במקרה שהדודה או הסבא בוחרים להתאכזב או להעיר את הערותיהם. הנופש מזמין לשיח וחיבור משפחתי כאשר כל אחד מקבל את מקומו.

אם אתם לאחר החופשה ועדיין נותרה בכם תחושה לא נעימה מההתנהגות שלכם או של הילד, זיכרו: החופשה אינה מדד לשיגרה. במצבים מאתגרים לכל אחד יש עליות ומורדות.

יום לאחר החופשה המשפחתית אני משאיר לעצמי יום נוסף כדי לנוח. אחרי הכל, החופשה היא דבר די מעייף…

Share on facebook